Logo
En
Bursa Büyürse Türkiye Büyür
BTSO, Güvenilir Gıda ve Obezitede Toplumsal Farkındalığı Artırmayı Hedefliyor

BTSO, Güvenilir Gıda ve Obezitede Toplumsal Farkındalığı Artırmayı Hedefliyor

BTSO, pek çok insanın korkulu rüyası haline gelen obezite ile güvenilir gıda konularında toplumsal farkındalığı artırmak için harekete geçti.

 

Ekonominin gelişimine yönelik ürettiği projelerle Türkiye’ye örnek olan BTSO, sosyal sorumluluk projelerini de aralıksız sürdürüyor. Gıda komiteleri öncülüğünde hayata geçirdiği ‘Güvenilir Gıda Tüketelim İsrafı Önleyelim’ projesiyle 2 yılda 150 okulda 32 bin öğrenciye ulaşan BTSO, insan sağlığı için büyük bir tehlike olan obezitenin önlenmesine yönelik yeni bir çalışma başlattı. BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ Onur ve 27. Meslek Komitesi üyeleri, İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, Gıda ve Tarım İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız ve Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Utku Çopur’u ziyaret ederek yeni projeye ilişkin görüş alışverişinde bulundu.

 

“GÜVENİLİR GIDA VE OBEZİTE”

Aytuğ Onur, Bursa iş dünyası olarak gıda sektörünün ihracat odaklı büyümesine ve katma değerli üretimine yönelik projeler geliştirdiklerini ifade etti. Her yıl gıda sektörüne yönelik en az 2 ayrı alım heyeti organizasyonu düzenlediklerini hatırlatan Onur, aynı zamanda gıda alanında sosyal sorumluluk projelerine de imza attıklarını dile getirdi. Geçtiğimiz sene 4.’sü gerçekleşen ‘Uluslararası Gıda Kongresi’ ile sektörün gelişimine bilimsel açıdan katkı sağladıklarını dile getiren Onur, ‘Güvenilir Gıda Tüketelim İsrafı Önleyelim’ projesinin de bu yıl devam edeceğini söyledi. Onur, “3.’sünü gerçekleştireceğimiz organizasyonda ‘Güvenilir Gıda’ ve ‘Obezite’ konularına dikkat çekeceğiz. BTSO olarak toplumsal farkındalığı artıran adımlar atmayı sürdüreceğiz.” dedi.

 

BTSO’NUN HER ZAMAN YANINDAYIZ

İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, her zaman eğitime en üst düzeyde katkı sağlayan BTSO’ya teşekkür etti. Gıda ve Tarım İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız, gıda sektörünün her geçen yıl stratejik hale geldiğini belirterek, “Tüketicilerin bilinçlenmesine yönelik eğitimler ve organizasyonlar önemli. Yeni projelerde BTSO’nun yanında olmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

 

TÜRKİYE, OBEZİTEDE DÜNYA 3.’SÜ

Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, obezitenin dünyanın en önemli sağlık problemlerinden birisi olduğunu söyledi. Türkiye’nin obezitede dünyanın 3. ülkesi olduğunu ifade eden Akan, obezite rahatsızlığına yol açan en önemli etkenin teknoloji bağımlılığı olduğunu vurguladı. Reel ve ihtiyaçlara cevap veren projelerin her zaman kalıcı olduğunu dile getiren Akan, “Kurumlar arasındaki işbirliği kültürü daha nitelikli projelerin oluşmasını sağlayacaktır. Özellikle obezite dikkat edilmesi gereken bir unsur. Kurum olarak bu konuda önemli etkinliklere imza attık. Sağlıklı beslenme her zaman toplumsal gelişime de büyük katkı sağlar. İl Sağlık Müdürlüğü olarak bu noktada toplumda farkındalığı artıran her çalışmaya destek vermeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

 

BİR ÖMÜR 60 TON YEMEK TÜKETİYORUZ

UÜ Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Utku Çopur, üniversite ve sanayi işbirliğinin gelişimine yönelik somut adımlar attıklarını ifade etti. Bir insanın ömrü boyunca 70 bin öğün yemek yediğini, 60 ton gıda tükettiğini dile getiren Çopur, “Vücut sağlığı doğrudan gıda ile orantılı. Vücudumuzu iyi yönetmeliyiz. Eski beslenme planları artık geride kaldı. Her insanın vücut metabolizması birbirinden farklıdır. Üniversite olarak bütün stratejimizi sağlık üzerine yoğunlaştırdık. BTSO’nun gıda sektörüne yönelik çalışmalarına akademik olarak katkı sağlamaya hazırız.” ifadelerini kullandı.


Fotoğraflar

| 20.07.2018 |

Haberler

BUTEKOM Tarafından Yürütülen BUTEXCOMP Projesi Tamamlandı
Genç Girişimciler Bursa Business School’da Buluştu
Bursa Textile Show Fuarı 40’a Yakın Ülkeden İş Profesyonelini Ağırladı
Kırgızistan İş Dünyası İşbirliği İçin Bursa’da
Tekstil Sektörünün Gücü Bursa Textile Show’da Dünyaya Sergileniyor
BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay Litvanya Parlamentosunda Konuştu
“Güvenilir Gıda Tüketelim, Sağlıklı Beslenelim, İsrafı Önleyelim” Projesi Başladı
“Gelecekte Uzaya İmza Atacak Gençlerimizi Mutlaka GUHEM’e Bekliyorum”
BTSO TAM’da Akreditasyon Eğitimleri Başladı
Ev Tekstili Sektörü HOMETEX Fuarı’na Odaklandı
Yeni Nesil Araç Teknolojileri İçin BTSO’dan ‘Mükemmel’ Adım
Bursalı Tekstilciler Paris Seferinden Umutlu Döndü

Duyurular

Menşe, Telafi Edici Vergi, Pan Avrupa, Pan Avrupa Akdeniz Menşe Kümülasyonu Eğitimi
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sebebiyle Dış Ticaret Müdürlüğü çalışma programı
Yetkilendirilmiş Yükümlü Statüsü Soru Formu
Avrupa girişimciliği teşvik ödülleri 2024
Suudi Arabistan Hk.
1831 Yeşil İnovasyon Teknoloji Mentörlük Programı Bilgilendirme Toplantısı
Hızlı Erişim
  • Kayıtlı Üyeler
  • Üfe Tüfe Oranları
  • Ülke Raporları
  • Üye Borç Sorgulama ve Ödeme
  • Yayınlar
  • Etkinlik Takvimi
  • Sektörel Rapor
  • 2023 - 2024 Yılı Burs Sonuçları
    Aidat Borcu Ödeme ve Sorgulama
    Oda Sicil ve Üye İlişkileri Müdürlüğü Belge Talebi
    Medos
    BTSO Biz
    BTSO Küresel Fuar Acentesi
    BTSO Akademi
    BTSOMESYEB
    BUTGEM Eğitim Merkezi BTSO Mutfak Akademi
    Bilgi Güncelleme Formu
    Üye Memnuniyet Anketi
    Etkinlik Takvimi
    P.tesi
    Salı
    Çar.
    Per.
    Cuma
    C.tesi
    Paz.
    | Tüm Etkinlikler |
    BTSO Ekonomi
    Akredite Logo AB Bilgi Merkezi
    Avrupa İşletmeler Ağı Türkiye – AB İş Dünyası Diyaloğu Hibe Programı