Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde Ticaret Bakanlığı işbirliğiyle çalışmalarını sürdüren Dondurulmuş Gıda Ur-Ge Projesi kapsamında eğitim faaliyetleri yeni programlarla devam ediyor.
Türkiye’nin en fazla Ur-Ge ve Hiser Projesi yürüten kurumu BTSO, sektörlerin dünyaya açılmasına ve firmaların kurumsal kimliklerinin gelişmesi adına üye odaklı çalışmalarını sürdürüyor. Bursa Süt Ürünleri, Taze Sebze, Meyve ve Dondurulmuş Gıda Üreticisi Firmalarının Uluslararası Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Projesi kapsamında Ocak ayında yeni bir eğitim programı gerçekleştirildi.
Gıda Standardı ve Sertifikasyonu Süreci Ele Alındı
BTSO Ana Hizmet Binası’nda düzenlenen BRCGS Food Safety Versiyon 9 Bilgilendirme Eğitimi’ne Ur-Ge üyesi firmalar yoğun ilgi gösterdi. Programda BRCGS Food Safety Standardının gerekliliklerini katılımcılara aktarılırken ayrıca gıda güvenliği, özgünlüğü, yasal uyum ve ürün kalitesi konularında firmaların uluslararası standartlara uygunluğunu sağlamak ve sertifikasyon süreci de seminerin başlıkları arasında yer aldı. |