Tavukçuluk
A)Civciv'in Fire ve Zayiat Oranları: - Broiler civcivinde kümese teslime kadar %2 - Broiler civcivinde 40-50 günlük büyüme devresi boyunca %8 - Yumurtacı civcivde 22 haftalık büyüme devresi boyunca %15 - Damızlık civcivde26 haftalık büyüme devresi boyunca % 15
B)Verim Dönemi Fire ve Zayiat Oranları: - Damızlık tavuk yumurta verimi döneminde ölüm oranı %10 - Yumurta tavuğu yumurta verimi döneminde ölüm oranı %11 - Broiler damızlık tavuk 38 haftalık yumurta verimi döneminde toplam yumurta verimi kaybı ( ırkının katolog değerine göre ) %25 - Broiler damızlık tavuk 38 haftalık yumurta verimi döneminde kuluçkalık yumurta verimi kaybı ( ırkının katolog değerine göre ) %12 - Broiler kuluçka randımanı kaybı ( ırkının katolog değerine göre ) %12
C)Üretim ve Satış Kademesinde Fire Oranları: - Canlı hayvan kümesinden kesimhaneye nakli - ( mesafeye göre ) %2-6 - Broiler kesim firesi ( boyunlu-ciğer taşlık dahil ) %25-28 - Broiler kesim firesi ( boyunlu-ciğer taşlık hariç ) %29-32 - Broiler kesim firesi ( boyunsuz-ciğer taşlık dahil ) %28-31 - Broiler kesim firesi ( boyunsuz-ciğer taşlık hariç ) %32-35 - Kesilmiş taze ürünün kesimhaneden toptancıya kadar nakli %2-4 - Kesilmiş taze ürünün toptancıdan perakendeciye kadar nakli %1-3 - Kesilmiş şoklu ürünün kesimhaneden toptancıya kadar nakli %0-1 - Kesilmiş şoklu ürünün toptancıdan perakendeciye kadar nakli %0-1 - Şoklu ürünün çözülmesi sırasında %3-6 Parçalama sırasında yapılan parçalamaya göre %60'a kadar değişen oranlarda fire olabilir.