İş Kadınlarımız Ekonomik Kalkınmaya Güç Katıyor

8. Geleneksel BUİKAD ‘İş Yaşamında Başarılı Kadınlar’ Ödül Töreninde konuşan BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk, kadınların çalışma hayatında yer almasının ekonomik kalkınmaya büyük güç kattığını söyledi.

 Ülke nüfusunun yarısını oluşturan kadınların iş hayatına daha fazla katılmasını hedeflediklerini belirten Topuk, BTSO olarak bu hedefe ulaşmak için KOSGEB ile birlikte Uygulamalı Girişimcilik Programları gerçekleştirdiklerini ifade etti. Türkiye’nin ekonomik kalkınması ve sosyal açıdan gelişmesi için kadın ve erkeklerin eşit oranda ekonomiye katılması gerektiğine dikkati çeken Topuk, bugün Türkiye’de kadınların toplam istihdam içindeki payının yüzde 32, kadın girişimci oranının ise yüzde 9 olduğuna dikkati çekti.

 İŞ KADINLARI KALKINMANIN ÖNÜNÜ AÇACAK

Remzi Topuk, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı öncülüğünde başlatılan ve BTSO’nun da destek verdiği Büyükanne Projesi’nin kadın istindamının artması noktasında önemli rol oynadığını dile getirdi. Girişimcilik eğitim programlarının kadın girişimcilerin ekonomiye katılmasını sağladığını dile getiren Topuk, “Kadınlarımızı ekonominin her alanında aktif hale getirmeyi başarabilirsek, ülkemizin refah düzeyi artacak ve kalkınmasının da önü açılacak” diye konuştu.

 HER KADIN TAKDİR EDİLMEYİ HAK EDİYOR

BUİKAD Başkanı İpek Yalçın, ödül töreni ile iş hayatında kadının öneminin artırılmasının hedeflendiğini söyledi. Ödül törenini sadece yerel değil, ulusul düzeyde gerçekleştirdiklerini ifade eden Yalçın, “Kadınlarımızın her zaman iş hayatında olmasını istiyoruz. Her kadın aynı zamanda takdir edilmeyi hak etmektedir. Ödül töreninde ödül alan tüm iş kadınlarımızı tebrik ederim” dedi.

 BAŞARILI İŞ KADINLARI ÖDÜLLENDİRİLDİ

Gecede, 'BUİKAD Özel Ödülü' Prof. Dr. Serpil Aytaç'a, 'Fark Yaratan Kadın Ödülü' Melek Pulatkonak'a, 'İş Yaşamında Kadını Destekleyen Oluşum Ödülü' TEB'e, 'Başarılı İş Kadını Ödülü' Nur Ger'e, 'İş Yaşamında Kadını Destekleyen Şirket Ödülü' Renault'ya, 'En Başarılı Kadın Yönetici Ödülü' Tülin Tezer'e, 'Girişimci İş Kadını Ödülü' Nazan Akıncı'ya, 'Başarılı İş Kadını Ödülü' Pınar Taşdelen Engin'e verildi.

 

Fotoğraflar


Haberler


BTSO MESYEB’den 135 Bin Çalışana Belge
Başkan Burkay’dan Ayakkabıcılara Alım Heyeti ve UR-GE Müjdesi
Bursa İş Dünyası 2030 Hedefleri İçin Tek Yürek