Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından yürütülen Gıda Sektöründe Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi (UR-GE) Projesi kapsamında ‘Toplam Kalite Yönetimi Sistemine Giriş Eğitimi’ gerçekleştirildi.
Ekonomi Bakanlığı destekleriyle yürütülen Gıda UR-GE Projesi ile Bursa gıda sektörünün ihracatına ve rekabet gücüne önemli bir ivme kazandıran BTSO, proje kapsamında faaliyetlerini sürdürüyor. Firmaların ihtiyaçları doğrultusunda belirlenen eğitim programlarına bir yenisini daha ekleyen BTSO, Gıda UR-GE projesi katılımcılarına yönelik ‘Toplam Kalite Yönetimi Sistemine Giriş Eğitimi’ düzenledi. BTSO Çok Amaçlı Salon’da gerçekleştirilen eğitimde Esen Egemen tarafından firmalara ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi'nin kurulması, uygulanması ve sistemin sürekli geliştirilebilmesi için gerekli olan bilgiler aktarıldı.
Firmaların yeni fırsatları yakalamaları ve zorlu rekabet koşullarında başarılı olabilmeleri için esneklik, verimlilik ve kalite standarlarına sahip olması gerektiğini belirten Eğitmen Egemen, ISO 9001 kalite yönetimi sisteminin, süreç iyileştirmelerinde yapılandırılmış bir yaklaşım sunarak şirketlerin dünya genelindeki rekabet gücünü artırmasına katkı sağladığını vurguladı.
Eğitim kapsamında ayrıca TS EN ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Temel Eğitimi, TS EN ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Dokümantasyon Eğitimi, TS EN ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Risk Tabanlı Proses Yönetimi Eğitimi ve TS EN ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi İç Denetçi Eğitimi başlıklarında da eğitimler gerçekleştirildi.
|