Logo
En
Bursa Büyürse Türkiye Büyür
“Güvenilir Gıda Tüketelim, Sağlıklı Beslenelim, İsrafı Önleyelim” Projesi Başladı

“Güvenilir Gıda Tüketelim, Sağlıklı Beslenelim, İsrafı Önleyelim” Projesi Başladı

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından 4.’sü düzenlenen “Güvenilir Gıda Tüketelim- Sağlıklı Beslenelim, İsrafı Önleyelim” projesi başladı. Bu yıl 50 okulda 7 bin öğrenciye eğitim verilmesi hedeflenen projenin açılışı BTSO 15 Temmuz Şehitleri Mesleki Eğitim ve Öğretim Külliyesi Şehit Ömer Halisdemir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yapıldı.

Çocukların güvenilir gıdalarla dengeli ve sağlıklı beslenmesini sağlamak ve israfın azaltılmasına destek olmak amacıyla BTSO öncülüğünde hayata geçirilen “Güvenilir Gıda Tüketelim- Sağlıklı Beslenelim, İsrafı Önleyelim” projesi Şehit Ömer Halisdemir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonu’ndaki açılış toplantısıyla başladı. Programa BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Batmaz, BTSO Gıda ve Paketli Ürünler Konseyi Başkanı Burhan Sayılgan, Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoğlu, Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Acar, Bursa İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Yunuz Arslan, BTSO meclis ve komite üyeleri ile öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

“Güvenilir Gıda Konusunda Farkındalığı Artırmayı Hedefliyoruz”

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Batmaz, güvenilir gıda, sağlıklı beslenme ve israf konusunda farkındalığı artıracak eğitim faaliyetlerinin önemli olduğunu söyledi. Türkiye ve dünya genelinde her yıl tonlarca gıdanın israf edildiğini belirten Batmaz, “Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün verilerine göre dünyada üretilen 4,5 milyar ton gıdanın yaklaşık 1,3 milyar tonu kayıp ve atık olarak ziyan edilmektedir. Bugün aslında dünyada israf edilen gıdanın sadece 3’te 1’i, dünyadaki tüm aç insanları doyurmaya yetecek düzeydedir. Türkiye’de ise her yıl 18,1 milyon ton gıda israf edilmekte, her gün 4,9 milyon adet ekmek maalesef çöpe atılmaktadır. Bu konuda bilinç düzeyinin artmasına ihtiyacımız var. BTSO olarak bu kapsamda güvenilir gıda tüketiminin önemine dikkat çekmek, gıda israfının azaltılması ve sağlıklı beslenme konusunda toplumda farkındalık oluşturabilmek amacıyla Güvenilir Gıda projemizi başlattık. Meslek komitelerimizin yoğun çalışmaları ve kamu kurumlarımızın değerli katkılarıyla ilk kez 2015 yılında düzenlediğimiz bu proje ile bugüne kadar Bursa’da yüzlerce okulda, on binlerce öğrencimize eğitimler verdik.” dedi.

Bu yıl 4. kez düzenlenen proje ile okullarda 6, 7, 8 ve 9. sınıflara yönelik eğitimler düzenleyeceklerini aktaran Batmaz, “Proje paydaşlarımızın katkılarıyla gerçekleştireceğimiz bu eğitimlerle 50 okulda 7 bin öğrencimize ulaşmayı amaçlıyoruz. Meclis ve komite üyelerimiz başta olmak üzere emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlarımıza şükranlarımı sunuyorum.” diye konuştu.

“Gıda Güvenliği Hayati Öneme Sahip”

BTSO Gıda ve Paketli Ürünler Konseyi Başkanı Burhan Sayılgan, sağlıklı gıda üretimi, tüketimi ve gıda güvenliğinin insanoğlunun geleceği için hayati önem taşıdığını vurguladı. Özellikle beslenme alışkanlıklarının insan sağlığını doğrudan etkilediğine dikkati çeken Sayılgan, “Dünyanın bir kısmında açlıkla mücadele edilirken, diğer bir kısmında ise hangi beslenme şeklinin daha sağlıklı olduğu tartışılmakta ve sağlıksız beslenme şekillerinin doğurduğu sorunlar ile mücadele edilmektedir. Bugün birçok ülkede obezite ve beraberinde getirdiği diyabet gibi hastalıkların görülme sıklıkları giderek artmaktadır. Bu konulara dair özellikle çocuklar ve gençlerin farkındalık düzeylerini artıracak eğitim ve bilgilendirme faaliyetlerine ihtiyacımız var. Başlatmış olduğumuz proje ile bu konudaki soruların cevaplanmasına katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Projemizin gerek toplum sağlığı gerekse de gıda ve beslenme konusunda bilinç düzeyinin artması noktasında son derece faydalı olacağına inanıyoruz.” diye konuştu.

“Gençlerimizin Sağlıklı Beslenmesi Geleceğimiz İçin Çok Önemli”

Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoğlu, BTSO öncülüğünde hayata geçirilen projenin çok değerli olduğunu söyledi. Alireisoğlu, “Tükettiğimiz gıdanın güvenli olması, sağlığımız açısından oldukça önemli. Bize lezzetli gelen bazı gıdalar aslında bizim yapımızı bozarak bünyemize zarar veriyor ve bizi tüketiyor. Bu gıdalar yıllar sonra bir hastalık olarak, bir rahatsızlık olarak ortaya çıkıyor. Geleceğimiz ve yarınlarımız olan gençlerimizin vücut sağlığı hem bizler için hem de ülkemiz için çok değerli. Diğer taraftan aynı hassasiyeti israfa karşı da göstermeliyiz. Bursa’da 750 bin öğrencimiz ve anne babalarımızla bu konuda ilerleyebilmek için kurumsal çalışmalara ve desteğe ihtiyacımız var. Bu konuda BTSO öncülüğünde pek çok kamu kurum kuruluşumuzun katkılarıyla eğitimler düzenleyeceğiz. Bu eğitimlerle 50 okulda yaklaşık 7 bin öğrencimize ulaşmayı planlıyoruz. Bunun ülke çapında yaygınlaştırılması konusuna da önem veriyoruz.” şeklinde konuştu.

“Gıda İsrafı Konusunda Bilinç Düzeyi Artacak”

Gıda israfını azaltmak için çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Acar, “Dünyadaki her dokuz kişiden biri açlık çekiyor. Gençlerimizin bilinçlenmesi gıda israfı açısından oldukça önemli. Bu konuda çalışmalarından dolayı BTSO’ya teşekkür ediyorum. Umuyorum ki gençlerimizden başlayarak gıda israfı konusundaki bilinçlenmeyi artıracağız. Açlık çeken insanlara bir miktar bile olsa katkıda bulunmak bizler için gurur verici. Organizasyonda emeği geçen tüm yetkililere ve katılım sağlayan gençlerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

BTSO’ya Teşekkür

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Yunuz Arslan, Bursa’nın sağlık hizmetleri alanında güçlü bir altyapıya sahip olduğunu söyledi. Hastalıkları önlemenin en kolay yollarından birinin ise sağlıklı beslenme olduğuna dikkati çeken Arslan, bu kapsamda projeye öncülük eden BTSO’ya teşekkür etti.

Açılış konuşmalarının ardından ilk eğitim Bursa İl Sağlık Müdürlüğü Diyetisyeni Canan Tanrıöver tarafından verildi. Eğitim sonunda öğrencilere proje kapsamında hazırlanan bilgilendirme kitapçığının kare kodu yer alan karton cetveller hediye edildi.

50 Okulda 7 Bin Öğrenciye Eğitim Verilecek

İlk kez 2015 yılında düzenlenen projenin paydaşları arasında Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Bursa Uludağ Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Gıda ve Yem Kontrol Merkezi Araştırma Enstitüsü ile TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şubesi yer alıyor. Proje kapsamında; güvenilir gıda, bilinçli tüketici olma, kişisel hijyen ve gıda hijyeni, yeterli ve dengeli beslenme ile obezite konularında öğrencilere yönelik farkındalık programları gerçekleştirilecek. Ayrıca Güvenilir Gıda Tüketelim “Sağlıklı Beslenelim-İsrafı Önleyelim” konulu Resim Yarışması düzenlenecek.

 


Fotoğraflar

| 22.02.2024 |

Haberler

BTSO’da Kuzey Makedonya İş Forumu
BUTGEM’de İstihdam Odaklı “Mesleki Eğitim İşbirliği” Protokolü İmzalandı
BTSO Üyeleri Mobilya Sektörünün Dev Buluşmasında Yerini Aldı
BUTEKOM Tarafından Yürütülen BUTEXCOMP Projesi Tamamlandı
Genç Girişimciler Bursa Business School’da Buluştu
BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay Litvanya Parlamentosunda Konuştu
“Güvenilir Gıda Tüketelim, Sağlıklı Beslenelim, İsrafı Önleyelim” Projesi Başladı
“Gelecekte Uzaya İmza Atacak Gençlerimizi Mutlaka GUHEM’e Bekliyorum”
BTSO TAM’da Akreditasyon Eğitimleri Başladı
Ev Tekstili Sektörü HOMETEX Fuarı’na Odaklandı
Yeni Nesil Araç Teknolojileri İçin BTSO’dan ‘Mükemmel’ Adım

Duyurular

Varşova Rebuild Ukraine Health & Rehabilitation Fuarı hk.
Dolandırıcılık Hk.
NATO İhale Çağrısı hk.
Menşe, Telafi Edici Vergi, Pan Avrupa, Pan Avrupa Akdeniz Menşe Kümülasyonu Eğitimi
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sebebiyle Dış Ticaret Müdürlüğü çalışma programı
Hızlı Erişim
  • Kayıtlı Üyeler
  • Üfe Tüfe Oranları
  • Ülke Raporları
  • Üye Borç Sorgulama ve Ödeme
  • Yayınlar
  • Etkinlik Takvimi
  • Sektörel Rapor
  • 2023 - 2024 Yılı Burs Sonuçları
    Aidat Borcu Ödeme ve Sorgulama
    Oda Sicil ve Üye İlişkileri Müdürlüğü Belge Talebi
    Medos
    BTSO Biz
    BTSO Küresel Fuar Acentesi
    BTSO Akademi
    BTSOMESYEB
    BUTGEM Eğitim Merkezi BTSO Mutfak Akademi
    Bilgi Güncelleme Formu
    Üye Memnuniyet Anketi
    Etkinlik Takvimi
    P.tesi
    Salı
    Çar.
    Per.
    Cuma
    C.tesi
    Paz.
    | Tüm Etkinlikler |
    BTSO Ekonomi
    Akredite Logo AB Bilgi Merkezi
    Avrupa İşletmeler Ağı Türkiye – AB İş Dünyası Diyaloğu Hibe Programı