Logo
En
Bursa Büyürse Türkiye Büyür
Bursa Üzüm Şırası Coğrafi İşaret Tescili Aldı

Bursa Üzüm Şırası Coğrafi İşaret Tescili Aldı

Bursa mutfak kültürünün önemli bir unsuru olan ve başta Evliya Çelebi’nin Seyahatnamesi olmak üzere birçok eserde söz edilen “Bursa Üzüm Şırası”, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın girişimleri neticesinde Türk Patent ve Marka Kurumunca tescillenerek coğrafi işaret belgesi aldı.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, Bursa’da üretilen ve kentle özdeşleşmiş ürünleri korumak, gelecek nesillere aktarmak ve tanıtmak amacıyla çalışmalarına devam ediyor. İlk olarak Bursa’nın ünlü lezzetlerinden kestane şekerine coğrafi işaret tescili alan BTSO’nun üzüm şırası için Türk Patent ve Marka Kurumu’na yapmış olduğu başvuru da neticelendi. Yapılan inceleme sonucunda “Bursa Üzüm Şırası” coğrafi işaret alarak kentin tescilli lezzetleri arasına girdi.

5 LEZZET DAHA TESCİL BEKLİYOR

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye’nin en önemli gastronomi kentleri arasında yer alan Bursa’nın lezzetlerini tescilleyerek koruma altına aldıklarını söyledi. Kestane şekerinin ardından üzüm şırası için de coğrafi işaret tescili aldıklarını belirten Başkan Burkay, “Halihazırda cevizli lokum, cantık, tahinli pide, Bursa döner kebabı ve süt helvası için yaptığımız başvurular da Türk Patent ve Marka Kurumu’nda inceleme aşamasında. Ayrıca kestane şekerinin AB tarafından tescil edilmesi için girişimlerimiz sürüyor. Bu ürünlerimizin tescil edilmesiyle ekonomik değerleri daha da artacak. Bursa’da coğrafi işaretli ürün sayısını artırmaya yönelik çalışmalarımıza devam edeceğiz.” dedi.

BURSA ÜZÜM ŞIRASI

“Bursa Üzüm Şırası”, tören ve kutlama yemeklerinde, iftar sofralarında ve özel günlerde sunulmaktadır. Özellikle Bursa’nın diğer ünlü lezzetleri Bursa döner kebabı ve pideli köftenin yanında tercih edilir. Birçok tarihçinin eserlerinde ve gezginlerin yazılarında Bursa Üzüm Şırası hakkında yazılar bulunmaktadır. Evliya Çelebi’nin Seyahatnamesi’nde de Uluabat Gölü kenarında üzüm bağlarından ve kırmızı üzüm şırasından bahsedilir. Bursa Üzüm Şırası; çekirdekli siyah kuru üzüm, su ve isteğe bağlı olarak şeker kullanılarak üretilmektedir.


Fotoğraflar

| 03.09.2021 |

Haberler

Gaziantep İş Dünyası GUHEM’de
BTSO Heyeti New York Franchise Fuarı’nda
BTSO, Demokrasi ve Atılım Partisi Heyetini Ağırladı
BTSO Üyeleri Paris Premiere Vision Fuarı’nda
BTSO TAM’ın Yenilenen Binası Hizmete Girdi
BTSO Lojistik AŞ 20 Eylül’de İthalat ve İhracat Hava Kargo Hizmetlerine Başlıyor
BUTGEM’den İstihdam Garantili Mesleki Eğitim Kursu
Türkiye-Pakistan Ticareti Demiryolu Taşımacılığı ile Artacak
Geleceğin Fabrikası’nda Sanal Yolculuk
BASDEC Üyelerinden Dünyanın En Hafif Mayın Dedektörü
Kısa Film Festivali 11 Eylül’de Başlıyor
İşlenmiş Gıda UR-GE Firmalarına Maliyet Hesaplamaları Eğitimi
Başkan Burkay’dan Kızılay’ın Kurban Kampanyasına Destek Çağrısı

Duyurular

Oda aidat borçları 7326 Sayılı Kanun Kapsamında Yapılandırılacaktır
B-025113 seri numaralı İş Makinesi Tescil Belgesi İptali
ATA Karnelerinin Elektronik Başvuruları Hk
Veri Sorumluları Siciline Kayıt Tarihlerinin Uzatılması
Hızlı Erişim
  • Kayıtlı Üyeler
  • Ülke Raporları
  • Üfe Tüfe Oranları
  • Üye Borç Sorgulama ve Ödeme
  • Yayınlar
  • Etkinlik Takvimi
  • Ticaret Sicil Müd. Online Randevu Sis.
  • Covid 19 Genelge ve Kısıtlamalar
    Üye Memnuniyet Anketi
    BTSO Yanınızda COVID-19 İle Mücadele
    Aidat Borcu Ödeme ve Sorgulama
    Ticaret Sicil Müdürlüğü Online Randevu Sistemi
    Oda Sicil ve Üye İlişkileri Müdürlüğü Belge Talebi
    Medos
    BTSO Biz
    BTSO Küresel Fuar Acentesi
    BTSO Akademi
    BTSO Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi
    İşbiriliği Teklifleri Bülteni BTSO Geleceğin Liderlerini Destekliyor
    BTSOMESYEB
    BUTGEM Eğitim Merkezi BTSO Mutfak Akademi
    Bilgi Güncelleme Formu
    Üye Memnuniyet Anketi
    Etkinlik Takvimi
    P.tesi
    Salı
    Çar.
    Per.
    Cuma
    C.tesi
    Paz.
    | Tüm Etkinlikler |
    BTSO Ekonomi Dergisi
    BTSO Ekonomi Dergisi
    Akredite Logo TOBB Kobi Bilgi Sitesi
    AB Bilgi Merkezi
    Avrupa İşletmeler Ağı Türkiye – AB İş Dünyası Diyaloğu Hibe Programı